lørdag 28. april 2012

Kylling i red curry.


En kjempegod thairett, som anbefales om du er glad i litt hot mat. Ønsker du den ikke så sterk er det bare å redusere mengden curry pasta til ca 1 ss. Retten serveres egentlig med jasminris og uten brokkoli, men jeg synes det er så godt med brokkoli til, så bruker ha det oppi retten...og blomkålris for en enda sunnere variant. Sunt, litt hot og kjempegodt!


  
Ingredienser til 3 personer:
2 ss olje
1 ½  ss Red Curry Paste
1 boks kokosmelk 
3 kyllingfilet i store biter
2 ts sukker
2 ts thai fish sauce
1 rød paprika
1/2 brokkolibukett
1 rød løk
1 ts tørket kaffirlimeblad


*Varm oljen i en stekepanne på medium varme
*Tilsett curry pasta og la det surre i oljen i et par minutter.
*Rør inn boksen med kokosmelk, la det koke på medium varme i noen minutter. Rør av og til.
*Tilsett kylling og la det småkoke i 4 minutter
*Rør inn sukker, fiskesaus, kaffirlimeblad og brokkoli. La det koke til kyllingen er gjennomkokt, ca 3 minutter til.
*Ha i paprika og rødløk siste minuttet. 
*Smak til med mer sukker eller mer fiskesaus om det er ønskelig.
*Server med jasminris, eller blomkålris

Blomkålris:
*Grovrasp blomkål på råkostjern. 
*Kok det 3-4 minutter i buljongvann.
*Sil av vannet og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...