tirsdag 16. oktober 2012

Grove brød uten fint hvetemel.

Plutselig var det fritt for brød...og siden jeg er i en dritt-lei-brød periode, og siden min bedre halvdel har en ømfintlig mage for fint hvetemel ble det skikkelige grovbrød, helt uten siktet hvetemel. Da var det frem med grov mel og kjøkkenmaskina og mikse sammen noe skikkelig grovt.
Gode saftige grovbrød til kvelds, med noe godt pålegg på. Smakte skikkelig godt!




Til 3 brød trenger du:

1 kg sammalt hvete, fin
300 gram sammalt rug, grov
200 gram sammalt hvete, grov
100 g havremel
100 g havregryn
100 gram gjær
2 ts salt
7 dl kruskakli
2 dl hvetekim
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1,8 - 2 liter vann



*Bland sammen alt det tørre
*Varm vannet til 37 grader og rør ut gjæra i vannet
*Hell gjærblandingen i melblandingen og elt deigen godt
*Obs! Deigen blir veldig løs. Så løs at den må helles/øses over i brødformene når den er ferdig hevet.
*La deigen heve i 1 time
*Slå ned deigen og øs/hell deigen over i tre godt smurte brødformer á 2 liter
*La brødene heve seg i formene til dem blir på høyde med kanten med brødforma, ca 30 minutter
*Lar du dem heve for lenge, vil deigen flyte utover forma, siden den er så løs
*Brødene stekes på 220 grader i 50 minutter, nederst i ovnen
*Avkjøles på rist
*Brødene blir fuktige inni, men dem skal være slik. Dem er ikke råe altså.
Server med godt pålegg!

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...