torsdag 31. januar 2013

Hvitsaus/karrisaus uten mel.

Denne sausen bruker jeg til fiskeboller og den er helt fri for mel...og sååå mye bedre en melsausen. Kan virkelig anbefales!

Jeg brukte rødløk i sausen og da fikk den nesten litt grønnaktig skjær i seg. Men den er ikke noe mindre god av den grunn!


Dette trenger du til 1 boks fiskeboller:

250-300 g løk
2 ss smør
ca 3 dl melk + kraften fra fiskebollene evt 2-3 dl fiskebuljong
1 ts karri (kan sløyfes om du ønsker ren hvitsaus)
Salt og pepper 

*Finhakk løken og surr den i smøret sammen med karrien i 4-5 minutter.
*Spe på med melk og kraft og la det koke ca 5 minutter.
*Kjør sausen med stavmikser til sausen blir jevn og fin.
*Blir sausen tykk er det bare å spe på med mer melk.
*Ha i fiskebollene og kok sausen videre i ca 10 minutter.
*Smak til med salt og pepper.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...